Pooms

Betoverend Praag

Ontdek de magie van de Gouden Stad

Welkom in Praag, de sprookjesachtige hoofdstad van Tsjechië! Met de GreenCityTrip treinreis vanuit Amsterdam hebben we deze prachtige stad bereikt. Bereid je voor op een dag vol ontdekkingen, historie en adembenemende architectuur in het hart van Europa. Laten we de binnenstad van Praag verkennen en enkele must-see attracties en activiteiten ontdekken.

Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí)

Onze eerste stop brengt ons naar het Oude Stadsplein, een historisch en bruisend plein dat het hart van Praag vormt. Bewonder de indrukwekkende astronomische klok en geniet van de levendige sfeer terwijl je langs de kleurrijke huizen en prachtige gevels wandelt. Vergeet niet om een traditionele Tsjechische trdelník te proeven bij een van de kraampjes!

De Karelsbrug (Karlův most)

Een wandeling over de iconische Karelsbrug mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Praag. Deze historische brug, versierd met standbeelden en omringd door rivierpanorama’s, biedt een adembenemend uitzicht op de stad. Vergeet niet je camera mee te nemen om het perfecte plaatje vast te leggen!

De Praagse Burcht (Pražský hrad)

Stijgend boven de stad, is de Praagse Burcht een imposant architectonisch meesterwerk. Verken de prachtige kathedraal van Sint-Vitus, wandel door de oude paleistuinen en geniet van panoramische uitzichten over Praag. Mis de ceremoniële wisseling van de wacht niet, een spectaculaire gebeurtenis die plaatsvindt bij de ingang van de Burcht.

Het Gouden Straatje (Zlatá ulička)

Vlakbij de Praagse Burcht vind je het pittoreske Gouden Straatje. Deze smalle, kleurrijke straat bestaat uit kleine huisjes die vroeger bewoond werden door ambachtslieden. Tegenwoordig zijn sommige huisjes omgebouwd tot winkels en musea. Wandel door deze charmante straat en laat je betoveren door de sfeer van vervlogen tijden.

Uitkijkpunt bij de Petřín-heuvel

Om de dag af te sluiten, brengen we een bezoek aan de Petřín-heuvel, een groene oase in het hart van Praag. Neem de kabelbaan naar de top en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Verken de prachtige tuinen en maak een romantische wandeling over de heuvel.

 

Praag, met zijn rijke geschiedenis en betoverende schoonheid, is een bestemming die je zeker niet wilt missen. Ondanks de beperkte tijd hebben we de hoogtepunten van de binnenstad kunnen verkennen en een glimp opgevangen van de unieke sfeer die deze stad te bieden heeft. Praag blijft een plek waar je keer op keer naar terug wilt keren, en we hopen dat deze dag vol reisplezier en ontdekkingen je heeft geïnspireerd om zelf deze betoverende bestemming te bezoeken.

Lees meer blogs